Biblioteca Municipală „Eugeniu Coșeriu" Bălți

Bibliotecă Publică Teritorială

Preambul

În atenția comunității biblioteconomice!

111

În atenția comunității biblioteconomice!

Biblioteca Municipală „Eugeniu Coșeriu” Bălți Vă propune oferta educațională pentru perioada iulie-septembrie 2019.

Pentru detalii ne contactați la adresa:

mun. Bălți, str. Pușkin, 34

tel: 0231 260 73

e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Războiul – lacrima ce doare pe chipul femeii

Războiul – lacrima ce doare pe chipul femeii

Acesta a fost genericul activității organizate de Filiala de Carte Românească în parteneriat cu L.T. „L.Blaga” la 11 martie 2015. Subiectul abordat este puțin diferit – chipul femeii-mame care a suferit în timpul celui de- al doilea război mondial în creația scriitorilor români și basarabeni.Oaspeții activității au fost ostașii de la  Unitatea militară 1003 a Departamentului Trupelor de Carabinieri a MAI, mun. Bălţi, comandant adjunct pentru lucrul educativ al Companiei 1″a”  a Unităţii Militare1003, locotenent-major A. Jalbă.

 

Filiala Carte Românească

Filiala Carte Românească este cea mai tânără filială. Ea a fost deschisă în incinta Bibliotecii pentru Copii „Ion Creangă” în decembrie 1993, în urma Protocolului de colaborare între Ministerele de Cultură din Republica Moldova şi România. Nucleul fondului a fost format de către Biblioteca Judeţeană Ialomiţa, care a dăruit oraşului nostru primul lot de carte în număr de 5000 de exemplare. După care au mai urmat şi altele. Paralel cu donaţiile din România, această bibliotecă este completată şi din achiziţiile bugetare proprii şi astăzi are în fondul său 13920 unităţi materiale. Este unică în sensul că literatura de pe rafturile acestei biblioteci este în exclusivitate în limba română. 

Filiala nr. 6

Filiala nr. 6 este cea mai veche bibliotecă din structura Bibliotecii Municipale. Ea a fost deschisă în anul 1949 în cartierul Pământeni, cel mai populat şi animat loc din oraş în acea perioadă. Iniţial, biblioteca a avut sediul pe strada T. Şevcenco,15, după care au urmat încă 2 transferări: pe bd. Victoriei şi, din 1985, pe strada Tudor Vladimirescu, 8.

Fondul de carte al filialei constituie circa 18661 de unităţi. Anual filiala deserveşte circa 750 de utilizatori.

Filiala nr. 5

Filiala nr. 5 a fost deschisă la 20 martie 1978 într-un cartier nou al municipiului – cartierul „Octombrie”, astăzi cartierul „Dacia”.

În anul 1982, biblioteca este transferată într-un bloc locativ din strada Bulgară, 100, unde se află şi astăzi. Filiala nr.5 este una dintre cele mai mari filiale ale bibliotecii, care are în fondul său circa 34431 de unităţi materiale(la 01.01.09) şi deserveşte anual circa 2330 de cititori.

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS FeedPinterest