Biblioteca Municipală „Eugeniu Coșeriu" Bălți

Bibliotecă Publică Teritorială

Biblioteca pentru copii „Ion Creangă”

Biblioteca pentru copii „Ion Creangă”  a fost deschisă în anul 1945 ca secţie pentru copii în cadrul Bibliotecii orăşeneşti. În anul 1947, secţia pentru copii a fost lichidată, fiind organizată o bibliotecă de sine stătătoare, specializată în deservirea copiilor.

Iniţial fondul bibliotecii constituia doar 1600 de volume. Astăzi, colecţia bibliotecii numără (01.01.09) 102340 de unităţi materiale.

Din anul 1957 pînă în anul 1990, biblioteca a purtat numele scriitorului rus Arkadii Gaidar. Din 1990, conform Hotărîrii Comitetului executiv orăşenesc Bălţi, bibliotecii i se conferă numele clasicului literaturii române Ion Creangă.

În 1977, Ministerul Culturii al Republicii Moldova a decernat bibliotecii titlul „Bibliotecă a Muncii excelente”.

De la înfiinţarea sa şi pînă în anul 1983, sediul bibliotecii se afla pe strada Dostoievski, 32. În anul 1983, sediul ei este transferat pe strada Independenţei, într-o bibliotecă-tip, unica în Republica Moldova din punct de vedere arhitectural.

Anual, de serviciile bibliotecii (colecţii la zi, colecţii în limbile moderne, împrumut de carte / documente pe suport media, studiul în Sala Lectură, consultarea materialelor de referinţă, audiţie poveşti, vizionări casete vidio şi documente multimedia, bibliografii la cerere, vizionarea expoziţiilor, reviste, ziare, teatrul de păpuşi, activităţi culturale, acces INTERNET) beneficiază circa 6000 de copii.

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinMixxRSS FeedPinterest